Praktisch

Eerste afspraak

De eerste afspraak is een kennismakingsgesprek. In dit eerste contact maken we kennis met elkaar en spreken we over de zorgen, krachten en wensen die er zijn. Vaak zijn er verschillende meningen binnen een koppel of een gezin om al dan niet de stap te zetten naar therapie. In de kennismaking mogen al deze stemmen aan bod komen. Zo kunnen we verkennen wat voor ieder de goede redenen zijn om in therapie te komen, en of er ook twijfels of aarzelingen zijn om te komen. De therapeut legt ook globaal uit wat haar manier van werken is en geeft je de nodige praktische informatie.

 

Deze kennismaking kan één of twee gesprekken duren.

Het is belangrijk dat er een klik is tussen jou/jullie en de therapeut. Na deze kennismaking proberen we samen vooruit te blikken over wat de therapie kan inhouden en aanreiken. Indien beide partijen inschatten dat er een waardevolle therapie mogelijk is, kan er een traject worden opgestart. 

Duur en kostprijs

De afspraken duren telkens een uur, tenzij in overleg met je therapeut over een andere duur wordt beslist. De duur van het traject is zo lang als nodig en zo kort als mogelijk. De frequentie van afspraken kan variëren en wordt in samenspraak beslist.  Indien het aangewezen is, kan er ook een sessie plaatsvinden met twee therapeuten. De prijs wordt dan op voorhand besproken. 

Iedere sessie wordt op het einde afgerekend met de therapeut. De betaling kan enkel via een bancontact-app of cash gebeuren. Het tarief voor een individueel gesprek van een uur is 70 euro en voor een gesprek waarbij meerdere mensen aanwezig zijn is 85 euro voor een uur. Voor of na elke sessie neemt de therapeut de tijd om het volgende gesprek voor te bereiden, iets op te zoeken of contact op te nemen met doorverwijzers of derden. Deze ‘indirecte tijd’ zit telkens in de prijs verrekend. 

Afspraken die vergeten worden of niet minstens 48u op voorhand worden geannuleerd, zullen aangerekend worden. Ook bij ziekte of overmacht, zal de afspraak worden aangerekend, tenzij u meer dan 48u op voorhand heeft verwittigd. We houden die tijd immers vrij voor u en kunnen ondertussen niemand anders bijstaan.

Terugbetaling

De mutualiteit voorziet reeds in een gedeeltelijke terugbetaling. De therapeut zal je informeren over de mogelijkheden tijdens het eerste gesprek. Een overzicht per mutualiteit vind je hier.

Bij therapeuten die geconventioneerd zijn is er een verhoogde terugbetaling mogelijk voor bepaalde doelgroepen. Dit betekent dat je enkel het remgeld van 4 of 11 euro dient te betalen voor een maximum van 8 of 20 sessies. Meer info vind je hier. Informeer naar de mogelijkheden bij jouw therapeut.

Samenwerken

Denk je dat we iets voor elkaar kunnen betekenen of heb je als collega een vraag voor Veelvoud? Wil je graag samen iets op poten zetten en kan je je terugvinden in onze visie?

Laat het ons weten, we staan steeds open voor vernieuwing en verrijking van ons aanbod.