Communicatietraining voor koppels

In deze training leer je communicatievaardigheden samen met je partner. Het doel is om de gesprekken in je relatie constructiever en meer in verbinding te laten verlopen. Er is ook aandacht voor de dynamiek waar je als koppel (herhaaldelijk) in terecht komt en de kwetsbaarheden, sterktes en gedragingen van elke partner.

De volgende thema’s en vaardigheden komen aan bod in de training:

  • Actief luisteren en helder communiceren
  • Veiligheid inbouwen en escalaties voorkomen met de time-out methode
  • Verbindend communiceren: van verwijt naar verzoek
  • Triggers in de communicatie leren herkennen
  • Verbondenheid vs. autonomie en rolverdeling
  • Hechting en patronen in de relatie

De training wordt gegeven in een kleine groep van maximum 6 koppels en wordt begeleid door twee therapeuten. De theorie en vaardigheden worden uitgelegd in groep, waarna er oefenmomenten zijn in de sessie met je eigen partner bv. door middel van rollenspel. Ervaringen worden dan weer uitgewisseld in groep.

Voor wie?

Voor koppels in een duurzame relatie die willen groeien in communicatie.  Je herkent dat je als koppel in een negatieve communicatiespiraal terecht komt: de (re)actie van de ene lokt een negatieve reactie bij de ander uit en andersom.

We rekenen op de actieve inbreng van de koppels. Daarnaast vragen we een grote zelfwerkzaamheid: als koppel train je vaardigheden door oefeningen en rollenspelen en tussen de sessies neem je tijd om (beperkt) leesmateriaal door te nemen en huiswerkopdrachten uit te voeren.

De training verschilt in aanpak, tijd en intensiteit van een traditionele therapie. Vaker voorkomende thema’s en dynamieken zullen aangereikt worden, maar er is niet de ruimte om deze per koppel in de diepte te verkennen. De training kan een aanvulling of voorloper zijn van therapie.

Door wie?

Chanou Vrijdaghs en Phaidra Giroulle (zie team)

Data

Woensdag 15 november
Woensdag 22 november
Woensdag 29 november
Woensdag 6 december
Woensdag 13 december
Woensdag 20 december 

Telkens van 19u tot 20u30.

Prijs

30 euro voor de gehele reeks per koppel.

Locatie

Veelvoud of een andere locatie in Aalter.

Bij interesse stuur een mail naar info@praktijkveelvoud.be of laat je gegevens na via het aanmeldingsformulierVooraf zal je als koppel een intakegesprek hebben met één van de therapeuten.